Vaccinaties

Vaccinaties en het inentingsboekje

Als uw hond(en) komen logeren, hebben we het inentingsboekje nodig. Vergeet u deze dan ook niet mee te nemen en ruim van tevoren te controleren of de entingen juist zijn. Klik hier voor de juiste entingen. Wij accepteren ook een geldige titerbepaling.

Uw hond moet de jaarlijkse cocktail-enting hebben gehad. Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Tevens dient uw hond een enting te hebben gehad tegen hondenhoest (voorheen kennelhoest).

verplichte vaccinaties hondenhotel gemonde
Hondenpension gemonde regio den bosch

De jaarlijkse cocktail-enting beschermt uw hond tegen onderstaande ziektes:

Parvo
Parvo is een zeer besmettelijke ziekte die bij een jonge hond heftig braken en bloederige diarree veroorzaakt en ook bij oudere honden ernstige ziekteverschijnselen met zich meebrengt. De verspreiding van Parvo vindt plaats via de ontlasting. Doordat deze ziekte het afweersysteem aantast, is een met Parvo besmette hond ook gevoeliger voor andere ziekteverwekkers.
Hondenziekte
Hondenziekte wordt veroorzaakt door het CDV-virus en wordt ook ook wel ziekte van Carré genoemd. Het is een zeer besmettelijke ziekte die wordt verspreid via speeksel, urine en ontlasting. Jonge honden kunnen er aan overlijden. Oudere honden hebben last van hun luchtwegen, met hoesten en neusuitvloeiingen als gevolg. Ook kunnen ze last krijgen van hun zenuwstelsel. Dit kan voor blijvende verlammingen zorgen.
HCC (Besmettelijke Leverziekte)
HCC (Hepatitis Contagiosia Canis) is een besmettelijke leverziekte. Het virus maakt sommige honden licht ziek, maar kan voor andere honden dodelijk zijn. De verspreiding van het virus vindt plaats via alle uitscheidingsproducten, maar voornamelijk via de urine.
Overige
Alle honden moeten een identificatiechip hebben(let op dat u deze geregistreerd heeft) en behandeld zijn tegen wormen en vlooien. De behandeling tegen vlooien mag middels een vlooienband zijn maar de kans is aanwezig dat deze kapot gaat. Daarom heeft een andere behandelingsmethode onze voorkeur.

Liever niet enten?

Wilt u liever uw hond niet laten enten, dan kunt u er ook voor kiezen om een titerbepaling te laten uitvoeren.
Deze is geldig onder de volgende voorwaarden:

  • De teststrip van de titerbepaling moet aanwezig zijn.
  • De dierenarts moet duidelijk aangeven wanneer de entingen opnieuw gegeven moet worden of een nieuwe titerbepaling gedaan moet worden.
  • De antistoffen tegen Leptospirose en Hondenhoest (vroeger genaamd kennelhoest) kunnen niet worden bepaald met een titerbepaling. Deze entingen mogen dan ook niet ouder zijn dan één jaar. Voor de hondenhoest moet gevaccineerd worden met de para-influenza enting en tegen bordetella!

Let daarbij ook op dat een enting nooit binnen 7 dagen voor aanvang van een vakantie in ons hotel toegediend mag worden! U kunt deze enting het beste zetten dmv de neusdruppel enting.